Historiaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potkupallosta se kaikki alkoi vuonna 1981.

Vaakunoita ja muita muistoja laivasto-otteluista
Seuran perustajajäseniin kuuluva kunniapuheenjohtaja,
Erkki Terho (Pato) on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa.

Mitä yhteistä on

UKK:lla, Urhon Pubilla ja Etu-Töölön Urhoilla? 

 

Etu-Töölön Urhot on perustettu vuonna
1981 ja rekisteröitiin virallisesti
22.2.1993.

Helsingin Sanomat/ Anna Leena Pyykkönen kirjoittaa (hieman lyhennettynä)4.4.1995:

Entinen kulttiravintola St. Urho´s Pub uudistaa imagoaan Etu-Töölön Urhot jättivät kantakapakkansa

St. Urho`s Pubissa Helsingin Ostrabotnialla tehdään perusteellinen remontti. Paikka pannaan uusiksi lattiasta kattoon. Samalla katoaa osa uudempien aikojen etu-töölöläistä kapakkahistoriaa. Nykyisessä asussa Urkki on ollut vuodesta 1973.

Vanhat kantakundit, kansainvälisistä laivasto-otteluista kuuluisat potkupalloilijat Etu-Töölön Urhot ovat koonneet palkintokaappinsa ja muuttaneet Hietaniemenkadulle Pub Peteen. Lopullisesti , he sanovat.

Urhoista tuntuu, että ravintola haluaa päästä "rupusakista" eroon kohottaakseen imagoaan ja houkutellakseen uusia asiakkaita.  "Kyllä me olemme kaikkemme tehneet, että ravintola pysyisi pystyssä.Se ei vain riitä omistajalle", Urhojen puheenjohtaja Arto Siirtola murehtii.

Pubin historia on kunniakas. Kun se avattiin ns uuden Manalan sijoille, läsnä oli paikan suojelupyhimys Urkki itse, eli presidentti Urho Kekkonen. Opiskelijat arvostivat presidenttiä, ja he mieltyivät myös Urhon pubiin. Siitä tuli kulttiravintola johon jonotettiin.

"Pubijoukkueita syntyy ja kuolee, mutta Etu-Töölön Urhot ovat olleet hengissä jo yli 20 vuotta. Jäseniä on noin 200 ja lisää tulee. Ystävyysottelut laivastovieraita vastaan houkuttelevat oikeita jalkapalloilijoitakin, ei vain potkijoita" , järjestön puheenjohtaja Siirtola kertoo.

Yhdistyksen jäsenistö on yhtä moninaisen kuin oli vanha Urkin asiakaskuntakin. Joukossa on ihmisiä tohtoreista taiteilijoihin ja lankkumaalareihin.

Kaikki nykyurhot eivät haikaile vanhan tunnelman perään. Uudessa kantapubissa on se hyvä puoli, että se on lähellä "Väiskiä", joka on potkupallojoukkueen kotikenttä. Harjoitukset joka sunnuntai ja keskiviikko.

Vähän puheenjohtajaa harmittaa, kun seura ei voi viedä enää ystäviään sotalaivoilta komealta kalskahtavaan St. Urho´s Pubiin. Viime kauden viimeinen vastustaja oli Kuningatar Elisabethin Britannia-laivan miehistö.